Project Magna: Tussenstand

Door Destruction op vrijdag 3 juli 2020 19:28 - Reacties (2)
Categorie: Project Magna, Views: 3.062

Even een korte update mbt het Magna Project. Later zal ik nog blogposts schrijven zoals ik steeds gedaan heb, maar dit loopt nogal achter op het moment :)

Het heeft even geduurd voor we weer een voorraadje onderdelen én tijd hadden, maar we zijn de laatste weken erg druk geweest.Ik ga dit nog uitwerken in blogposts, om een zo compleet mogelijk verslag te maken van het project. Maar itt eerdere blogposts, die ik stuk voor stuk schreef naarmate het klusje vorderde, heb ik nu nog niks voorbereid. Ook heb ik helaas weinig foto's voor jullie. Van het woord "vlog" wordt ik misselijk, zeg ik altijd. Maar omdat het zonder foto's een beetje een kaal verhaal wordt, moet ik er toch over nadenken...

En dus heb ik de afgelopen tijd (bij verschillende klusjes) getest met camera's. Met video's kun je namelijk veel beter uitleggen en laten zien hoe en wat. Het testen gaat vooral om de vorm van de video's en het filmen, ik voel namelijk zelf niet zo de behoefte om in beeld te komen (Dat itt sommige mensen op YouTube die de hele dag een camera op het eigen gezicht mikken), al is dat eigenlijk onvermijdelijk. Vandaar dus dat het nog wel even kan duren voordat de eerste (test)filmpjes ergens online te zien zullen zijn.

Wat de Magna betreft, op het moment van schrijven is er net een verse remklauw geleverd. We hebben de oude remklauw gereviseerd, om daarna te zien dat één van de cilinders niet meer goed rond is. Gevolg: De ene zuiger gaat verder in de remklauw dan de andere, en dat is natuurlijk niet goed. Vanavond of morgen gaan we de nieuwe remklauw dan ook maar reviseren, monteren en ontluchten.


En dan komt het erop aan: Nog even wachten op de bevestiging dat de motor verzekerd is, de schorsing eraf halen en rijden! Dit gaan we filmen, dus waarschijnlijk zal de nu eerstvolgende blogpost een filmpje bevatten. En anders is zo'n filmpje waarschijnlijk wel terug te vinden in het motor topic op GoT :)

Volgende: Einde blogs door bugs Tweakers. 12-10 Einde blogs door bugs Tweakers.
Volgende: Project Magna, #5: Brandstofsysteem 12-'19 Project Magna, #5: Brandstofsysteem

Reacties


Door Tweakers user vanaalten, zaterdag 4 juli 2020 12:19

Je vorige blog sloot je af met "Nu verder met de randzaken, maar dat is iets voor een volgende blogpost "... misschien dat ik een zeurpiet ben, maar remmen en remklauwen vind ik alles behalve een randzaak. :)

Maar inderdaad, een blog zonder foto's is wel wat kaal. Ik kijk uit naar de volgende aflevering!

Door Tweakers user Destruction, zaterdag 4 juli 2020 13:54

Klopt, wat dat betreft klopt de laatste blogpost ook nog niet helemaal, maar ik vond het ook niet nodig om hem nog langer verborgen te laten staan :)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.