Project Magna, #3: De eerste start

Door Destruction op zaterdag 25 mei 2019 16:25
Categorie: Project Magna, Views: 1.142

Nu we wisten dat het blok niet vast zat en de eerste onderdelen onderweg waren, werd het toch wel tijd om de v4 een eerste keer wakker te maken.Ik wil de oude benzine die in de tank zit niet meer gebruiken, althans.. Niet meer voor de motor zelf. Dus heb ik de benzineslang van de carburateurs los gehaald, en een infuus aangesloten.


Een accu en startkabels erbij gepakt. De carburateurs eraf gehaald en schoongemaakt voor zover nodig (ik wil natuurlijk geen rommel het blok in zuigen). Hier helaas geen foto's van, maar de carburateurs moeten hoe dan ook nog een keer uit elkaar (helaas..), dus dan komen de foto's wel :)

Alles weer op z'n plek, startkabels aansluiten, contact aan en na een paar startpogingen zonder ontsteking (olie rond pompen) werd het tijd voor de echte poging. En jawel...

_/-\o_ _/-\o_ 8-)

Hij loopt ook nog best goed, ware het niet dat één vlotter blijft hangen. Hierdoor blijft 1 carburateur gewoon doorstromen (vergelijk het maar met een open kraan...). Zoals ik al schreef zal ik de carburateurs hierom nog een keer moeten uitbouwen, hetgeen bij een V4 geen heel makkelijk klusje is. Maarja, ik had het natuurlijk ook gewoon in één keer goed kunnen doen :P

De volgende stap is dus de carburateurs voor de 2e keer uitbouwen en controleren, maar dat is iets voor de volgende blogpost.

Volgende: Destruction's Hobbyschuur 07-'19 Destruction's Hobbyschuur
Volgende: Project Magna, #2: Inspectie, to-do en partslist 05-'19 Project Magna, #2: Inspectie, to-do en partslist

Reacties

Reageren is niet meer mogelijk